Evde çilek reçeli nasıl yapılır? Kimsenin bilmediği farklı çilek reçeli tarifi

Farklı çilek reçeli tarifi
Çilek reçeli, herkesin severek tükettiği bir meyveden yapılan bir tıp reçel olduğundan, daha çok çarçabuk hazırlanabilir. Lakin, birtakım beşerler tarafından bilinmeyen farklı çilek reçeli tanımları vardır ve bunların da lezzetli olduğunu söylemek gerekir. Burada, farklı çilek reçelleri nasıl hazırlayabileceğinizi anlatacağız.
Evde çilek reçeli nasıl yapılır?
Çilek reçeli nasıl yapılacağına dair birçok farklı tanım vardır lakin aslında bunların hepsi tıpkı temellere dayanmaktadır. İsterseniz çilekleri yalnızca su ve şeker ile kaynatabilir ya da ek olarak biraz portakal suyu da kullanabilirsiniz. Kaynattıktan sonra çilekleri güzelce ezin ve süzdükten sonra şekeri ilave edin. Biraz kaynatmaya devam ederek elde etmek istediğiniz konsantrasyonu yakalayabilirsiniz. Son olarak da içine vanilya ekleyebilir yahut farklı meyvelerden de hazmedebilirsiniz.
Çilek reçeli, bedeni güç sağlamada yardımcı olur. Yüksek dozda karbonhidrat ve protein içeriği sayesinde, bedende atletizm performansını takviyeler ve sizi daha uzun mühlet meblağ. Ayrıyeten çilek reçeli, kan şekerini dengelemek için de çok yeterlidir.
Çilek reçeli birebir vakitte sağlıklı mide-bağırsak işlevini desteklemeye yardımcı olur. Kalsiyum, magnezyum, potasyum üzere mineraller içermesi nedeniyle, mide-bağırsak hastalıklar ya da gaz sancısı üzere rahatsızlıklara karşı birebir bir tedavi olarak kullanabilirsiniz.
Farklı bir çilek reçeli tarifi arıyorsanız bu 10 maddeyi gerçekleştirebilirsiniz:
- Malzemeler: 1 kg çilek, 500 gr şeker, 2 tatli kaşığı jel şekeri, 2 yemek kaşığı su
- Çilekleri yıkayın ve küçük modüllere ayırın.
- Şekeri ve suyu bir tencereye alın ve kaynatın.
- Çilekleri tencereye ekleyin ve karıştırın.
- Jel şekerini ekleyin ve karıştırın.
- Üzerini örtün ve orta ateşte 20-25 dakika boyunca pişirin.
- Pişen reçeli yeterlice karıştırın ve süzgeçte geçirin.
- Soğumaya bırakın.
- Kavanozlara doldurun ve kapaklarını sıkıca kapatın.
- Serin bir yerde koruma edin.
Çilek reçeli nasıl yapılır? Bir de bu tanımı deneyin:
Biraz zahmetli olabilir lakin çilek reçelinin konutta yapılması mümkündür. Çilek reçelinin yapılışı için kesinlikle en kaliteli çileklerden elde edilmiş meyveler kullanmalısınız. Bununla birlikte şayet yanlışsız oranlar ve teknikler kullanarak çilek reçeli hazırlamaya başladıysanız, sonuç olarak epeyce lezzetli bir tatlı elde etmeniz mümkündür.
Çilek reçelinin hazırlanması için gerekli olan materyaller: 1 kg çilek, 2 su bardağı toz şeker, 4-5 yemek kaşığı elma sirkesi, 1 paket vanilya.
Reçelin hazırlanmasi esnasında dikkat edilmesi gerekenler: Reçel kavanozu derinlemesine temizleyip dışını yeterli bir biçimde silmeniz gerekmektedir. İçerisine çilekleri koyup onları orta ateşte mümkün olduğu kadar çabuk eritmek için pişirin. Sonra çilekleri elinizle ezerek pürüzsüz bir kıvama getirin.
Şeker ve elma sirkesini iki başka tencerede kaynatın. Elma sirkesi kaynadıktan sonra, ocaktan alarak şekerle karıştırın ve vanilyayı da ek edip tekrar kaynatmaya devam edin.
Çilekleri bir tencereye alarak düzgünce pişirin ve akabinde şekerli sosla birlikte servise hazirlayin. Soğuduktan sonra reçeli isterseniz kavanozlara boşaltabilirsiniz.
Çilek reçelinin faydaları
Çilek, C vitamini açısından hayli zengindir. Bu nedenle, çilek reçeli yararları ortasında bağışıklığa katkıda bulunur. Tıpkı vakitte çilek, yüksek oranda antioksidan içerdiği için cildinizi güzelleştirir ve yaşlanma sürecini yavaşlatabilir.
Çilek reçeli, kan şekeri seviyelerinin denetim altına alınması için de yararlıdır. Zira çilek, yüksek orandaki lif ve karbonhidratlar sayesinde kan şekerini sabit meblağ.
Çileğin lif ölçüsü, tansiyonu istikrarlar ve kalp sıhhatini dayanaklar. Tıpkı vakitte, irtibatlı olarak da çilek reçeli aterojenik indeksi (LDL) düşürür ve HDL düzeylerini arttırmaya yardımcı olur.
Son olarak, çilek reçeli demir eksikliğine neden olan anemiye karşı da tesirlidir. Zira, demirin emilimini artıran C vitamini ile birlikte size katkı sağlar.